23/04/2014

Rally van Walloniƫ : 15 Juniors dankzij drie merkencups

In de Rally van Wallonië zullen 15 jongeren, geboren na 31/12/1988, strijden voor de punten in het Junior BRC. Voor de eerste keer staan de drie promotieformules van de Belgische rallysport aan de start, wat voor een prestigestrijd zal zorgen in R2. Met enkele "oudere" referenties aan de start, zoals David Croes en Cédric De Cecco, zal het voor de jongeren een serieuze uitdaging worden om bonuspunten te scoren met een snelste tijd op een klassementsproef.

De leider in het Junior BRC, Guillaume Dilley, krijgt deze keer niet alleen weerwerk uit het Peugeot-kamp. In de Ford Fiesta Sport Trophy staat immers de voormalige piloot van het RACB National Team, Kevin Demaerschalk, aan de start. Wees er maar zeker van dat de piloot uit Hoeilaart iedereen nog eens wil overtuigen van zijn potentieel. Ook Thibault Radoux en Jamie Brown, erg competitief in Tielt, willen de zege veroveren voor het merk met de blauwe ovaal.

Na zijn zware sortie in de TAC Rally zal Guillaume de Mevius in de eerste plaats zijn vertrouwen terug moeten opbouwen, maar op de snelle proeven van de Wallonie mogen we de jongere broer van Ghislain zeker niet onderschatten. Pieter-Jan Michiel Cracco is er ook opnieuw bij, na een vroege misser in de Rally van Haspengouw, terwijl Stephen Wright aan zijn derde wedstrijd in drie weken toe is, na de TAC Rally en het Circuit of Ireland. De Ier zal in Jambes wel niet kunnen rekenen op de nota's van zijn zus Susanne, die weerhouden is door examens op school.

Maximilien Vandenberghe en Grégoire Vankemmel kiezen ook voor een Fiesta R2. Ludovic Gérard en Bastien Rouard rekenen als enigen op het potentieel van een Citroën C2-R2.

Met vier juniors in een Renault Twingo R1, zal Stijn Pacolet, die in Tielt de meeste punten scoorde voor het Junior-kampioenschap, de mouwen op moeten stropen. Nigel Casier, de winnaar in R1 Junior in Haspengouw, heeft al bewezen vooraan mee te kunnen draaien. De andere Twingo's worden bestuurd door Amaury Molle en Anthony Grégoire.

De Rally van Wallonië wordt in elk geval een prestigeslag tussen de Fiesta's en 208's in R2, maar in het kampioenschap blijft het uitkijken naar de juniors die kiezen voor een Renault in R1. Er zijn immers 21 bonuspunten te verdelen...

Tussenstand Junior BRC
1. G. Dilley 53 punten;
2. S. Pacolet 31; 3. S. Wright 23; 4. G. de Mevius 22; 5. J. Brown 19; 6. N. Casier 17; 7. A. Tanghe & A. Molle 12; 9. G. Bux 11; 10. P-J. Cracco

Foto BFO-BRC

Retour homepage

CLASSEMENT GENERAL 2017