26/04/2014

Loix met de eerste scratch van het weekend !

Hoewel iedereen voorspelde dat de WRC’s de favorietenrol zouden spelen, zorgden Freddy Loix (Skoda S2000) en Cedric Cherain vanavond alvast voor een verrassing, want op de flanken van de Citadelle realiseerden zij de twee beste chrono’s van de eerste proef ! De Nederlander Hermen Kobus (Fiesta S2000) onderstreepte het succes van de wagens uit de RC2-klasse verder door de vierde tijd te klokken. Enkel Kris Princen kon met zijn Subaru via de derde chrono de eer van de WRC’s redden.

Zoals verwacht zorgde deze eerste klassementsproef, de enige van deze eerste etappe reeds voor tal van verschuivingen i.f.v. de startposities voor zaterdagmorgen. Ondanks hun slechte tijd starten Philippe Stéveny (98ste - Citroen C4 WRC) en Benoît Allart (104de ) die met zijn Skoda WRC een rondje te veel maakte (na een beslissing van de wedstrijdleider en om voor de hand liggende veiligheidsredenen) morgen respectievelijk vanop de 14de en 15de plaats. Vlak achter hen volgt Ludovic Sougnez (Peugeot 208 nr 47) die 30 plaatsen won als 16de met in zijn kielzog De Cecco (nr 42), Herman (nr 38) en Dilley (nr 39) die eveneens een twintig tal plaatsen goed maakten ! Het record op dit vlak kwam echter van Emeric Rary (Citroën C2-R2 Max nr 73) die meer dan 40 plaatsen kon verbeteren en zaterdagmorgen dus als 30ste van start gaat. Maar uiteraard zijn er ook piloten die morgen de omgekeerde beweging maken, zo vertrekt Pieter Jan Cracco (Peugeot 208 nr 49) die eveneens een rondje te veel maakte tijdens de showproef, pas als 112de en Patrick Snijers (BMW 130i nr 19) als 42de !

Tot slot zorgde Laurent Joassin na een schuiver ook al voor de eerste opgave. Al wil hij morgen via super rally (10 minuten straftijd) toch opnieuw vertrekken, ten minste… als hij zijn Citroën Saxo 16V terug in orde krijgt. 

Retour homepage

CLASSEMENT GENERAL 2017