27/04/2014

Een bewogen eerste ronde zondagmorgen

De slotdag van de rally van Wallonië is ook deze keer op een bewogen manier van start gegaan. Het begon al op de eerste proef (Malonne) met een reeks van incidenten. Zo reed Cherain er lek, ging De Cecco, de leider van de 208-cup er definitief van de baan, verder was er ook een lekke band voor Benoit, een motorprobleem voor Léonard en… de opgave voor Stéveny ! Nog voor men hiervan bekomen was, volgde reeds een ander incident in Arbre, waar Kris Princen, (de snelste op Malonne) twee minuten en de leiding verloor toen er een wagen van een bewoner voor hem opdook, waardoor hij van de baan ging. De koersdirectie onderzocht de zaak en besliste om Kris dezelfde tijd (5’15 i.p.v. 7’02) toe te kennen als zijn naaste rivaal Xavier Bouche. Maar het was Benoit Allart die er de beste tijd realiseerde en zo in totaal reeds vier besttijden op zijn actief heeft ! Even later volgde dan ook nog de opgave van Melissa Debackere na een motorbreuk van haar Peugeot 207 S2000.

Vervolgens ging Xavier Bouche rond op de volgende proef (Bois-de-Villers) waardoor hij er zo’n 12 seconden verloor en… Freddy Loix de tweede plaats veroverde.

Tot slot verloor ook Bertrand Grooten omwille van motorstoringen twintig seconden op Crupet en even later volgde zelfs zijn opgave toen de “joint de culasse” van zijn Citroën Xsara WRC begaf. Een vergelijkbaar probleem schakelde haast tegelijk ook Stephan Hermann uit. Jammer, want de piloot van de Fiat Punto was via een opmerkelijke prestatie opnieuw onderweg naar een knap resultaat, aangezien hij op dat moment als leider in zowel de klasse NCM als bij de voortrekkers bovendien 13de algemeen was, net achter de Porsche 997 GT3 van Francis Lejeune !

Retour homepage

CLASSEMENT GENERAL 2017