27/04/2014

Winst voor Princen, een podiumplaats voor Loix

Uiteindelijk kwamen er dit weekend 143 deelnemers aan de start van de 31 editie van de rally van Wallonie. En… in de Naamse regio was die wedstrijd geanimeerd als nooit tevoren, want de leiderspositie wisselde regelmatig van eigenaar en bovendien waren er ook tal van andere koersincidenten en voorvallen. Maar finaal realiseerden zowel Kris Princen als Freddy Loix hun doelstelling, winst voor Kris en een podiumplaats voor Freddy.

Weliswaar om een verschillende reden, maar zowel Kris Princen als Freddy Loix, twee tenoren van deze 31ste rally van Wallonië realiseerden dit weekend een onverwacht resultaat. Kris was vooraf duidelijk, want de winnaar van de editie 1999 kwam naar Namen om net zoals onlangs in Tielt te winnen. Maar net zoals tijdens de TAC rally gebeurde dat na een chaotisch begin, waarin hij door twee schuivers 25 seconden verspeelde. Maar ook deze keer reageerde hij gepast en via zes besttijden sloot zijn Subaru WRC S12 het zaterdag-gedeelte als leider af met een voorsprong van zo’n 20 seconden. Toch degradeerde de slotetappe daardoor niet tot een formaliteit, want omdat hij op Arbre plots de wagen van een bewoner voor zich kreeg, ging Kris van de baan en verloor hij bijna twee minuten ! Hoewel de meningen over dat incident verschillend waren, besliste de koersdirectie om Kris een “normale” tijd (dezelfde als Xavier Bouche) toe te kennen, waardoor hij uiteindelijk toch zijn tweede opeenvolgende BRC-overwinning pakte.

Stiekem droomde hij er wellicht van, maar zelfs ondanks de zware WRC-tegenstand en zonder de hulp van de regengoden, slaagde Freddy Loix er via een schitterende prestatie in om voor het eerst met een S2000 een podiumplaats te versieren tijdens de rally van Wallonië ! “Deze derde plaats doet me nog meer plezier dan mijn zege van vorig jaar, want deze keer was het “big attack” vanaf de eerste kp, maar enkel omdat ik ook foutloos bleef, lukte het om de derde plaats te pakken.” Bovendien is dit ook een uitstekend resultaat i.f.v. het kampioenschap, temeer omdat zijn rechtstreekse concurrent Cedric Cherain (die net zoals Freddy maar in tegenstelling tot de WRC’s ook de punten van zijn klasse – RC2 mag toevoegen aan het BRC-klassement) vrede moest nemen met de zevende plaats, omdat hij zaterdag tijd verloor met een lekke band.

Ook de meeste andere tenoren kenden hun deel van de problemen, waardoor enkel Bob De Jong (net zoals vorig jaar vierde) en Chris Van Woensel (onderweg met de oudste WRC) na een probleemloze wedstrijd nog binnen de top-5 eindigden, net voor David Bonjean die zijn Citroën Xsara WRC niet meteen perfect aanvoelde. En…terwijl Philippe Stéveny diverse problemen kende (turbo, radiator en starter) met zijn Citroën C4 WRC, moesten op uitzondering van Jourdan Serderidis (Fiesta R5) alle andere tenoren opgeven ! Voor de Nederlanders Edwin Schilt (Subaru S14 WRC) en Hermen Kobus (Fiesta S2000, motor) was dat zelfs al vroeg het geval, terwijl ook Sébastien Sturbois (Toyota Corolla WRC) door een probleem met de versnellingsbak moest opgeven, al keerde hij via super rally terug op zondag. Tot dat groepje behoorden evenwel ook nog Anthony Martin (Skoda Fabia WRC – tijdslimiet overschreden) maar ook Melissa Debackere (die op zondag door de mechaniek van haar Peugeot 207 S2000 in de steek werd gelaten, nadat ze eerder ook al veel tijd verloren had omwille van niet optimale afstellingen) en Benoît Allart, die moest achtervolgen nadat hij vrijdagavond een rondje te veel gemaakt had op de Citadelle, maar die zaterdag voor hij van de baan ging eerst nog extra tijd verloor toen zijn koppeling moest vervangen worden. Van hem onthouden we echter ook nog de vijf besttijden die hij dit weekend realiseerde en temeer omdat op dat moment nog alle andere tenoren in koers waren, was hij de man van de rally !

Ook nog binnen de top-10, de tweewiel aangedreven wagens van Patrick Snijers (die eindelijk eens een probleemloze rally kende aan het stuur van zijn BMW 130i en achtste werd + eerste in NCM) en Francis Lejeune, eenzaam GT-winnaar met zijn Porsche 997 GT3. Tussen deze twee parkeerde Olivier Collard zijn Mitsubishi Evo10 (ingeschreven in dezelfde klasse als de WRC’s) op de negende plaats, al had hij zonder een lekke band wellicht voor Snijers kunnen eindigen. De twee andere RC2-Mitsubishi’s zegevierden in hun klasse. Eric Cunin in R4 en Guillaume De Ridder in N4.

Retour homepage

CLASSEMENT GENERAL 2017