29/04/2015

Polle Geusens: "Carte blanche"

Na zijn foutloos optreden in de TAC Rally, waar de punten voor het Junior BRC centraal stonden, wil Polle Geusens in de Rally van Wallonië nog eens voluit voor de overwinning strijden. Natuurlijk zal hij de punten voor het Junior BRC niet laten liggen, maar deze keer krijgt hij van sponsor John Eggerickx carte blanche om de strijd aan te gaan in de sterk bezette klasse RC4.

"Er is veel meer concurrentie in R2 dan in Tielt en dan wil ik graag voluit strijden voor wat ik waard ben," vertelt Polle Geusens. "Met Xavier Baugnet, Cédric De Cecco, Caren Burton, Adrian Fernémont en Stephan Hermann, staan er een paar serieuze kleppers aan de start. Maar, de snelle proeven liggen me wel. We zullen zien hoe ver we komen."

Zoals altijd zal de Peugeot 208 R2 op en top geprepareerd aan de start komen. Polle laat niets aan het toeval over. "We hebben alles weer gecontroleerd en de slijtage aan het sperdifferentieel was aanzienlijk, dus dat hebben we vervangen. De Rally van Wallonië is een erg lange wedstrijd, met 250 km tegen de chrono. Dan kan je niets aan het toeval overlaten. Als piloot heb ik altijd wel respect voor de mechaniek."

Twee jaar geleden kon Polle niet helemaal voluit aanvallen in de Rally van Wallonië. "Ik was toen zwaar van de baan gegaan in de TAC Rally en op twee weken tijd hadden we een nieuwe Citroën C2-R2 gebouwd. Twee weken dag en nacht werken, dat betekende dat ik erg vermoeid aan de start kwam en bovendien moest ik het vertrouwen weer opbouwen na die sortie. Pas in de slotfase kwam ik op dreef.Deze keer is de voorbereiding ideaal verlopen en zal ik klaar zijn om er vanaf de start in te vliegen, al zal ik op de Citadel gewoon mijn tempo rijden."

Retour homepage

CLASSEMENT GENERAL 2017