30/04/2015

TeamFloral steunt de piloten met een Ford Fiesta

In afwachting van de komst van de nieuwe Ford Fiesta R2 EcoBoost, blijven TeamFloral en Ford België de piloten steunen die in het Belgian Rally Championship rijden met een Ford Fiesta R2 of een Ford Fiesta R200. In de Rally van Wallonië is er een interessante prijs te winnen voor de vele piloten die met Fiesta’s R2 en R200 aan de start komen.

"We hadden het beloofd en we houden onze belofte," lacht Davie Meert. "Ondanks de afwezigheid van de Trophy, waar we later mee van start gaan omdat we wachten op de komst van de nieuwe motor, zijn we blij dat er een tiental Ford Fiesta’s R2 en zijn krachtigere neef, de R200, aan de start komen van de Rally van Wallonië. We zullen met onze vertrouwde infrastructuur aanwezig zijn in het servicepark van de Rally van Wallonië. Om de piloten die in onze producten blijven geloven te steunen, krijgt de piloot van de best geklasseerde Ford Fiesta R2 bij de finish een gratis inschrijving voor de Rally van Ieper + 1 week testrijden met de nieuwe Ford Mustang. De best geklasseerde piloot aan het stuur van een R200 krijgt een gratis inschrijving voor de Omloop van Vlaanderen + 1 week testrijden met de nieuwe Ford Focus ST."

Om in aanmerking te komen voor dit aantrekkelijk geschenk, moeten de piloten van de Fiesta’s R2 en R200 aan enkele eenvoudige voorwaarden voldoen, meer bepaald rijden met Pirelli banden geleverd door CB Events Racing, al jaren een trouwe partner van de Fiesta SportTrophy. In Namen zijn maar liefst zeven piloten in de klasse RC4 ingeschreven met een Ford Fiesta R2: Adrian Fernémont, Xavier Baugnet, Gert-Jan Kobus, Geoffrey Collard, Geoffroy Defays en Simon Mirguet. Klasse NCM zal geanimeerd worden door de Ford Fiesta’s R200 van Thibault Radoux, Jean-Louis Boesmans en Harry Bouillon. Kortom, mooi volk om de kleuren van Ford te verdedigen!

En hoe staat het met de Ford Fiesta SportTrophy 2015? Die zal iets later in het seizoen van start gaan. "We hopen de Trophy te lanceren in de Kenotek Ypres Rally," vervolgt Davy Meert. "De verkoop van de nieuwe R2-kit draait goed, want we hebben er al 8 verkocht. TeamFloral is trouwens bezig met de bouw van het eerste exemplaar van de Fiesta R2 EcoBoost. Op vraag van heel wat eigenaars van een Fiesta R2 met een atmosferische 1,6-liter, zullen we in de Trophy zowel de Fiesta’s R2 van de vorige generatie als de nieuwe Fiesta’s R2 met de 1.0 EcoBoost verwelkomen. 2015 wordt een overgangsjaar waarin twee verschillende motortypes worden toegestaan."

Afspraak op 1, 2 en 3 mei in Namen voor de Rally van Wallonië, die zich veelbelovend aankondigt voor de Ford-teams.

(foto: www.belgianrallychampionship.be)

Retour homepage

CLASSEMENT GENERAL 2017