30/04/2015

Junior BRC: Sleutelwedstrijd met 27 bonuspunten

Na drie wedstrijden in het Junior BRC heeft Andy Dewallef, de jongste van allemaal, een mooie voorsprong opgebouwd van 30 punten op zich dichtste achtervolger, Polle Geusens. Maar, enkel de zes beste resultaten worden op het einde van het seizoen in rekening gebracht, zodat er nog niets beslist is. Voor alle titelkandidaten is deze Rally van Wallonië een cruciale wedstrijd, want met 27 klassementsproeven zijn er in Jambes de meeste bonuspunten te verdienen voor snelste tijden in de categorie R2 Junior en R1 Junior. Een vroege opgave kan grote gevolgen hebben.

Met 250 km tegen de chrono, wordt het mechanisch een loodzware wedstrijd voor de R1's, zeker omdat de transmissie quasi standaard is. Voor Andy Dewallef, een toonbeeld van regelmaat in zijn eerste nationale rallyseizoen met de Twingo R1, en Jelle Vermeire, ongelukkig in Tielt met zijn DS 3, wordt het zaak om zoveel mogelijk bonuspunten te scoren om de R2's onder druk te zetten. 

In R2 zal het voor de jongeren een stuk lastiger zijn om bonuspunten te sprokkelen, want met Xavier Baugnet, Caren Burton, Adrian Fernémont, Cédric De Cecco en Stephan Hermann komen er een aantal serieuze kleppers aan de start in klasse RC4. Polle Geusens heeft al aangekondigd de strijd aan te zullen gaan, wat ook verwacht wordt van Gert-Jan Kobus, die erg snel was in Landen met zijn Ford Fiesta R2. Amaury Molle, die dit seizoen van het Junior BRC geen prioriteit heeft gemaakt omdat hij wil proeven van een aantal buitenlandse wedstrijden, keert terug met zijn Fiesta R2 in Namen.

Deze vijf piloten starten in de kopgroep van de Juniors, terwijl de twee andere Juniors wat verder zullen starten. Vrijdagavond starten ze wel als eerste, gelet op de omgekeerde startorde op de Citadel.

Lucas Walbrecq keert terug in het Junior BRC, deze keer met een Citroën C2-R2, terwijl Simon Mirguet zijn debuut maakt in het Junior BRC met een Fiesta R2.

Tussenstand Junior BRC na 3 rally's (Beste 6 resultaten tellen): 1. Dewallef 82; 2. Geusens 52; 3.Bux 31; 4. Vermeire, Pacolet & Molle 22; 7. Kobus 16

Retour homepage

CLASSEMENT GENERAL 2017