02/05/2015

Ronde 1 ? Zaterdag : Princen op kop maar Allart rukt op !

Na het aperitief van vrijdagavond op de Citadel is de koers nu echt begonnen. Stéphane Lefebvre domineerde de eerste lus, die evenwel vol verrassingen zat. Want… ondanks de dominantie van de jonge Fransman, toonden tijdens deze 32ste editie van de rally van Wallonië ook de Belgen tot wat ze in staat zijn. Te beginnen met Kris Princen, want ondermeer via twee besttijden nam de leider in de tussenstand van het BRC, die al twee keer het differentieel moest vervangen, ook de leiding in de wedstrijd over ! Zijn voorsprong is evenwel miniem, maar psychologisch is het toch belangrijk aangezien de officiële Peugeot blijkbaar een probleem heeft met de transmissie. Ook Benoit Allart was goed wakker deze morgen, want met zijn “oudere” Skoda Fabia WRC realiseerde hij maar liefst drie besttijden, waardoor hij nu in het zog van de twee R5-wagens op de derde plaats algemeen staat. Hij verdrong daar een andere Skoda, de Fabia S2000 van Freddy Loix, die eerst tijd verloor met een lekke band (KP4) en later van de baan ging op KP7, waardoor hij naar de zevende plaats (op 45 seconde) zakte.

Daartussen zitten, Cédric Cherain, niet tevreden over zijn afstellingen; Xavier Bouche die stilaan op dreef komt met zijn Fiesta WRC 1.6T maar betreurt dat hij geen versie WRC 2.0 kon huren en Vincent Verschueren, die tevreden is met zijn positie.

Olivier Collard is als achtste de eerste privé piloot en zijn Mitsubishi Evo staat voor andere topwagens zoals de Porsches van Tim Van Parijs en Patrick Snijers, de leider in GT. Maar… deze laatste moest helaas opgeven tijdens de regroup door een probleem met de injectie. Even verderop zien we Guillaume Dilley, die zonder echte concurrentie stevig de leiding in RC3 in handen heeft, Cedric De Cecco die als 19de de leider is in RC4 en de leider in NCM Jordan Scaillet (23ste). Maar…Christophe Verstaen (Opel Astra) en Jean Louies Boesmans (Ford Fiesta R200) volgen op korte afstand, terwijl Tobi Vandenberghe (BMW 130I) door een foutje (Kp5) drie minuten verloor.

Bij de juniors zorgde Andy Dewallef voor het belangrijkste nieuws, aangezien de leider in de tussenstand op KP4 van de baan ging. Kunnen zijn tegenstrevers profiteren van deze opgave ? Met een fraaie voorsprong op het duo Amaury Molle-Lucas Walbrecq heeft Polle Geusens de leiding alvast stevig in handen.

De leider bij de historics is momenteel Christophe Demortier, Door een probleem met het dashbord van zijn Ascona zakte Stefaan Prinzie naar de tweede plaats. Jens Maes (derde) hoopt vooral om uit te rijden en zo i.f.v. het kampioenschap een maximuum aantal punten te scoren.

Retour homepage

CLASSEMENT GENERAL 2017