02/05/2015

Ronde 2 : Allart nieuwe leider na opgave van Princen !

De gebeurtenissen volgden elkaar snel op zaterdagnamiddag tijdens de tweede ronde. Eerst was er de opgave voor Stéphane Lefebvre (differentieel), terwijl Van Parijs in dezelfde proef lek reed. Dan volgde de opgave van Princen, die op kp11 een muurtje raakte, waardoor de ophanging van zijn Peugeot 208 T16 begaf. Nog op Wartet ging Geusens in de fout in een chicane, waardoor de flank van zijn Peugeot 208 R2 flink wat schade opliep. De situatie zag er dus totaal anders uit toen de teams een tweede keer terugkeerden naar Jambes. Met een fraaie voorsprong van een dertigtal seconden op Xavier Bouche, was Benoit Allart immers de nieuwe leider. “Terwijl ik nog steeds in een leerproces zit, zie je de situatie vooraan haast elke minuut veranderen” aldus Xavier Bouche

Twee WRC’s aan de leiding van een manche van het BRC, het is op zijn minst opmerkelijk, want… al enkele maanden geleden. De strijd om de derde plaats gaat tussen de DS3 R5 van Cédric Cherain en de Skoda S000 van Freddy Loix, die klaar is om zijn opmars richting eerste plaats verder te zetten, al moet hij daarvoor wel kiezen tussen een gouden zaak doen i.f.v. het kampioenschap of de zege. Zorgt de aangekondigde regen hier mogelijk voor een beslissing ?

Na de opgave van Snijers gaan nu de Porsches van Van Parijs (zesde) en Van De Wauwer (tiende) de strijd aan met de R5 van Verschueren en de WRC’s van Grooten, Bonjean en Leonard, al mogen we ook de Mitsubishi EvoX GrA van Collard (nog steeds achtste ondanks een lekke band in KP9 20sec) niet vergeten. Omdat hij op de proef (Kp9) een lekke band moest vervangen en vier minuten verloor is Laurent Mottet teruggevallen naar de dertigste plaats.

In het zog van de DS3 R5 van Serdéridis, is Cédric De Cecco (16de) nog steeds leider in RC4. Net achter hem volgt Jordan Scaillet, 17de en leider in NCM. Maar Thibault Radoux (18de) zit hem wel nog steeds op de hielen. Met een mooie voorsprong is Polle Geusens even verderop nog steeds de leider bij de juniors, terwijl Christophe Demortier de koppositie bij de historics intussen overnam van Stefan Prinzie, die door een carter-probleem moest opgeven. 

Retour homepage

CLASSEMENT GENERAL 2017