14/04/2016

Opnieuw Falken Drift show tijdens de rally van Walloniƫ

Voor het tweede opeenvolgende jaar zal de massa toeschouwers, vrijdagavond op de Esplanade van de Citadel tijdens de opening van het rally-weekend kunnen genieten van de Falken Drift Show

Het internationaal gerenommeerde Falken Drift Team zal dit jaar aanwezig zijn met drie wagens, als nieuwigheid daarbij ook de beroemde en bekende “Taxi” een BMW M5 van meer dan 400 pk met vier echte zitplaatsen, tevens voorzien van kuipzetels en de rolbaren (allemaal volgens FIA normen) waardoor men er dus in alle veiligheid mee kan driften.

Voor een select groepje “de verzekering” om live en in alle veiligheid zo’n geweldige driftervaring mee te maken. Want… in samenwerking met bandenfabrikant Falken en de Night & Day winkels organiseren de organisatoren van de rally van Wallonië hiervoor een wedstrijd (voor alle kopers van een algemeen voorverkoopticket - 20€ i.p.v.25€) die over enkele dagen van start gaat. Via loting zullen drie gelukkigen van die actie uitgenodigd worden om plaats te nemen in die snelste taxi om een onvergetelijk moment te beleven !

Net zoals de Luxemburger Rohan Van Riel, de bestuurder van de taxi, komen ook zijn teamgenoten in actie, enerzijds teamleider de Nederlandse Remmo Niezen met een BMW E30 V8 XXL en anderzijds de jonge (20 jaar) Rick van Goethem (vorig jaar aan het stuur van een Nissan Skyline R33) die deze keer met een BMW M3 E30 zal aantreden.

Allen bekroond met tal van overwinningen en titels in hun specialiteit, Niezen, andermaal kampioen van de Nurburgring Drift Cup 2015, Van Goethem, rookie van het jaar tijdens de Nurburgring Drift Cup 2014 en Van Riel bijgenaamd "Battle Beast", zullen zij het aanwezige publiek opnieuw topspektakel bieden.

Dit grandioos spektakel, tevens een lust voor het oog zal trouwens de clichés hieromtrent zeker doorbreken via het besef dat ook voor deze specialiteit van de autosport meesterschap en controle noodzakelijk zijn.

Falken Drift Show gaat door op vrijdagavond op de Esplanade van de Citadel. Deel 1 is voorzien van 17u30-18u10 (het begin van de SS1 is voorzien om 18.30 uur) en het tweede deel van de Drift Show start omstreeks 20u35-20u50 (SS2 vanaf 21:00).

Retour homepage

CLASSEMENT GENERAL 2017