29/04/2016

Etappe 1 : Topchrono?s voor Duval !

Verreden in de regen of op natte wegen is de eerste korte etappe van de rally van Wallonië (2 kp’s op de Citadel van Namen) een triomftocht geworden voor François Duval. Hij heeft als leider immers al bijna tien seconden voorsprong op zijn belangrijkste rivalen, Freddy Loix en Kris Princen. Die knappe prestatie die hem de leiding opleverde was het gevolg van een super snelle chrono tijdens de tweede doortocht. Terwijl Xavier Bouche in het zog van Loix en Princen voorlopig vierde is, sluit David Bonjean met zijn Citroën C4, als eerste WRC de top-5 af.

Bij de juniors schoot Guillaume De Ridder het best uit de startblokken, al heeft hij in R2 maar een kleine voorsprong op Manu Canal-Robles.

Stefaan Prinzie is momenteel de beste bij de historics voor Dirk Deveux en Guino Kenis, m.a.w. een Opel voor een Ford en een BMW.

Diverse andere deelnemers hebben intussen al behoorlijk veel tijd verloren : zo o.a. Manu Bouts omdat hij tijdens de eerste KP een rondje te veel maakte op de Esplanade, Fred Bouvy door een lekke band (KP 1), Laurent Mottet (stuurbekrachtiging) en vooral Jordan Scaillet die na een schuiver morgen via super rally wellicht wel zal herstarten, maar met al meer dan 20 minuten (10 minuten per niet gereden kp) achterstand. Na problemen met de linkerdeur van zijn Citroën DS3 R5, tijdens de eerste proef , startte Laurent Léonard niet meer in KP 2 omdat zijn ruitenwissers niet werkten.

Retour homepage

CLASSEMENT GENERAL 2017