30/04/2016

Persinfo ? ronde 2 D2: Duval... en Loix controleren !

Weinig verandering vooraan, na de tweede ronde en 12 klassementsproeven. Via twee nieuwe besttijden (van in totaal zes) tot dusver, heeft François Duval zijn voorsprong op Freddy Loix aangedikt tot bijna 35 seconden. Verlost van zijn belangrijkste titelrivaal laat die zich immers niet verleiden tot risico’s, Freddy denk vooral aan de punten.

Ongeveer één minuut achter de leider vinden we dan een R5-trio dat aan het strijden is voor de derde podiumplaats. Die is momenteel nog steeds in handen van Xavier Bouche, niet tegenstaande een klein foutje in KP9 daardoor zitten Guillaume Dilley en Vincent Verschueren hem nu op de hielen. In dat groepje zat ook Chris Van Woensel (via twee besttijden derde na KP9) tot… de transmissie van zijn Mitsubishi WRC hem bij de start van KP10 in de steek liet. Geen geluk dus voor de ex-winnaar (2002) al speelt zijn tegenslag in de kaart van zijn WRC-collega’s : Benoît Allart, zesde, o.a. via zijn eerste besttijden (Kp11 en Kp12) van dit seizoen en David Bonjean (zevende, ondanks twee kleine foutjes) De Fiesta’s R5 van Xavier Baugnet en Adrian Fernémont, sluiten op dit moment de top-10 af. Deze laatste verloor in Malonne 30 seconden door een lekke band en dat is nagenoeg evenveel als zijn huidige achterstand op zijn belangrijkste concurrent en de Evo 10 van Olivier Collard,. Verderop volgen de erg regelmatige Hermann (1ste in NCM), Serderidis, Bouvy (1ste in RGT en verlost van Lejeune - radiator stuk) en Stéveny.

Omstreeks de 15de plaats strijden Guillaume De Ridder en Polle Geusens om de leiderspositie bij de juniors en die in R2. Op dit moment is die in handen van de Peugeot-piloot, al heeft hij maar enkele seconden voorsprong op de Fiesta. Zij hebben intussen wel al meer dan één minuut marge op de Nederlander Kobus en Steven Dolfen, die hier enkel in 2014 deelnam en dus ervaring mist.

Bij de historics tot slot is Didier Vanwijnsberghe (BMW M3 – 23ste algemeen) nog altijd de leider, al is Manu Bouts, eveneens met een M3 nu wel de snelste en daardoor krijgt die stilaan de tweede plaats van Dirk Deveux (Ford Escort) in het vizier. Patrick Mylleville volgt met zijn Porsche 911 als vierde maar heeft intussen wel al meer dan één minuut achterstand. Jens Maes (mechnisch probleem – Kp3) , Robin Maes (motor –Kp8) maar ook Vincent Prégardien (van de baan op Kp9) verdwenen in het opgevapark.

Retour homepage

CLASSEMENT GENERAL 2017